Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η δίκη που δεν θα γίνει ποτέ

Ζητώ την κατανόηση σας προκαταβολικά για το μεγάλο κείμενο αλλά πιστεύω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον η καταγραφή κάποιων γεγονότων.

Παρακολούθησα πρόσφατα την ένδοξη Ολυμπιονίκη της χώρας Κατερίνα Θάνου να παραχωρεί συνέντευξη στην Μαρία Χούκλη στη ΝΕΤ και ήρθε αμέσως στο μυαλό μου εκείνη η γελοία ιστορία παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Και είναι αδιανόητο ότι 6 χρόνια μετά κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν εκείνο το παιδικό παραμυθάκι του τροχαίου ατυχήματος. Είναι απίστευτο ότι η Θάνου συνεχίζει να μιλάει για τους κακούς της ΔΟΕ που ευθύνονται για όλα τα δεινά και αρνείται πεισματικά ακόμα και τα αυτονόητα.
Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ασταμάτητα  μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας. Όλοι. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αθλητές, δικηγόροι. Όλοι και για τα πάντα.

Για να φρεσκάρω λίγη τη μνήμη σας να σας υπενθυμίσω ότι όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου 2004 όταν η Θάνου και ο Κεντέρης ενεπλάκησαν σε ένα τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του Τζέκου (!!!) στην Γλυφάδα, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα απο κάποιον περαστικό στο ΚΑΤ ενώ εφημέρευε το Ασκληπείο που ήταν δίπλα (!!!!).
Προηγουμένως είχαν αναζητηθεί στο Ολυμπιακό Χωριό (όπου όφειλαν να βρίσκονται) για έλεγχο doping απο την WADA για τρίτη (και φαρμακερή) φορά μέσα σε 1 μήνα. Όσο βρίσκονταν στο νοσοκομείο δεν επιτρέποταν να υποβληθούν σε έλεγχο ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν (επίσημο - υπογεγραμμένο απο 7 ιατρούς και τον διευθυντή του ΚΑΤ )έκανε λόγο για θλάσεις, εκδορές μέχρι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και απαραίτητη παραμόνη τους στο ΚΑΤ για 48 ώρες.
Όλος ο πλανήτης απορούσε με το θράσος τους να επινοήσουν μια τόσο αφελής και κωμικοτραγική ιστοριούλα, ο ΣΕΓΑΣ έβγαλε αθώα τα καμάρια της χώρας , η IAAF τους είχε τιμωρήσει κανονικά ενώ εδώ μιλάγανε για συμβιβασμό αθλητών με την παγκόσμια ομοσπονδία και πράσινα άλογα.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι η αντιμετώπισή του ποινικού μέρους της υπόθεσης απο την ελληνική δικαιοσύνη. Η ιστορία αφορά τον Αύγουστο του 2004. Διανύουμε πλέον τον Μάιο του 2010. Γνωρίζετε ότι η υπόθεση δεν έχει καταφέρει να εκδικαστέι ούτε μια φορά μέχρι τώρα??? Ούτε μία φορά. 5 αναβόλες για γελοίους λόγους όπου κάθε αναβολή μεταθέτει την επόμενη εκδίκαση πολλούς μήνες μετά. Μέχρι να παραγραφεί και να ησυχάσουν όλοι.
Για του λόγου το αληθές διαβάστε τι γράφτηκε στον τύπο (έντυπο ή ηλεκτρονικό) τις αντίστοιχες μέρες των αναβολών.

29.01.2007
Για τις 24 Σεπτεμβρίου 2007 αναβλήθηκε, από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη των ολυμπιονικών Κ. Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, καθώς και του πρώην προπονητή τους, Χρ. Τζέκου, σχετικά με όσα ποινικώς κολάσιμα φέρεται να διέπραξαν μετά τη φυγή τους από το Ολυμπιακό Χωριό, το απόγευμα της 12ης Αυγούστου 2004, μία ημέρα δηλαδή πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, ενώ οι δύο αθλητές απουσίαζαν από το δικαστήριο και εκπροσωπούνταν από τους συνηγόρους τους. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

24.09.2007
Για τις 19 Ιουνίου 2008, σε 9 μήνες από σήμερα δηλαδή, αναβλήθηκε η ποινική δίκη των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και όσων άλλων εμπλέκονται στην υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος με τη μοτοσυκλέτα την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η νέα αναβολή οφείλεται στην ασθένεια ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Αραγε θα διεξαχθεί ποτέ η πολύκροτη δίκη; Υπενθυμίζουμε ότι οι Κεντέρης, Θάνου, Χρ. Τζέκος, αλλά και δύο (φερόμενοι ως) αυτόπτεις μάρτυρες έχουν παραπεμφθεί από τον εισαγγελέα για 9 συνολικά πλημμελήματα (ψευδορκία, ψευδή αναφορά προς τις Αρχές κ.λπ.). (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

19.06.2008
Για τις 2 Φεβρουαρίου 2009 αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, του προπονητή Χρήστου Τσέκου και εννέα ακόμη ατόμων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ, ψευδείς βεβαιώσεις και ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύμματος συνηγόρων υπεράσπισης και κάποιων εκ των κατηγορουμένων. (REPORTER.GR 19 Ιουν 2008)

05.02.2009
Νέα αναβολή δόθηκε χθες στην πολύκροτη ποινική δίκη των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου για το περιβόητο «τροχαίο» της Γλυφάδας. Αυτή τη φορά υπήρξε πρόβλημα χρόνου, αφού η υπόθεση ήταν τελευταία στο πινάκιο της ημέρας, οπότε δεν χώρεσε στο ωράριο του δικαστηρίου. Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν ζήτησε την (τέταρτη, αν δεν χάσαμε το μέτρημα) αναβολή. Οι ατιμασμένοι ολυμπιονίκες θα βρεθούν ξανά στο ακροατήριο στις 10 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι Κεντέρης, Θάνου, Χρ. Τζέκος, αλλά και δύο (φερόμενοι ως) αυτόπτες μάρτυρες έχουν παραπεμφθεί από τον εισαγγελέα για 9 συνολικά πλημμελήματα: ψευδορκία, ψευδή αναφορά προς τις αρχές κ.λπ. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

10.09.2009
Αναβολή λόγω... πληθώρας ύλης δόθηκε χθες από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στην ποινική δίκη των Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου για τα γεγονότα της 12ης Αυγούστου 2004.
Η υπόθεση είχε το νούμερο 10 στο πινάκιο και στάθηκε αδύνατο να χωρέσει στο ωράριο της ημέρας. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκασή της για τις 22 Σεπτεμβρίου 2010, έξι χρόνια μετά την έκρηξη του σκανδάλου.
Αυτή ήταν η πέμπτη αναβολή της πολύκροτης δίκης. Ορισμένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι τρεις (μαζί με 7 γιατρούς του ΚΑΤ και δύο πολίτες που δήλωσαν μάρτυρες του περιλάλητου «τροχαίου») έχουν ήδη παραγραφεί, αλλά τα σημαντικότερα παραμένουν. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

22 Σεπτεμβρίου 2010 είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα βρεί για άλλη μια φορά κάποια δικαιολογία για να μην δικαστούν ξανά οι ένδοξοι πρωταθλητές, ο προπονητής φαινόμενο και οι αδιάφθοροι ιατροί.

Για όσους ενδιαφέρονται παραθέτω κάποια χρήσιμα links που εξιστορούν και σχολιάζουν τα τεκταινόμενα της εποχής.
Το ατύχημα
Το χρονικό των γεγονότων 12/08/2004
Άρθρο Φίλιππου Συρίγου για την τιμωρία απο την IAAF
Η διάγνωση των ιατρών
Οι εξελίξεις τα 3 επόμενα χρόνια μετά το συμβάν
Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ
Άρθρο του καθηγητή ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Ι.ΣΤ. Παπαιωάννου 
Video 1 απο την πρόσφατη εκπομπή στον Σκαι για το σκάνδαλο Κεντέρη - Θάνου, Βίντεο 2

16 σχόλια:

  1. Mpaladore pragmatika ta sygxaritiria mou. ekpliktiko arthro. blepo oti to exeis psaksei poli to themataki. tha sxoliasw argotera gia tin ousia tou thematos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ, με ισοπέδωσες. Θέλω μισό μεροκάματο να το διαβάσω. Θα επανέλθω αν και το θέμα είναι μάλλον ξεκάθαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ. ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ Κ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΟΣΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό άθρο φίλε μπαλαδόρε. Όμως αυτη η υπόθεση θα την σκεπάσει το ελληνικότατο "έλα μωρε τώρα ποιος ασχολείται ακόμα με αυτό"...

    Με πρόλαβε ο ανώνυμος στο θέμα πως πόσα λεφτά έπεσαν για αυτο το κουκούλωμα και συνεχίζουν να πέφτουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΜΑΓΕ
    Έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς. Έμενα δεν με απασχολεί γιατί πήραν ότι πήραν οι δύο αθλητές ούτε το ατύχημα που σκηνοθέτησαν (ερασιτεχνικά), το πρόβλημα ότι δεν υπάρχει μια δικαιοσύνη να τους πεί 'καθήστε ρε παιδιά με αυτά που κάνατε προσβάλλετε την νοημοσύνη μας και θα τιμωρηθείτε'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΑΝΩΝΥΜΕ
    Συμφωνώ μαζί σου αν και ακόμα μεγαλύτεροι υπαίτιοι είναι αυτοί οι παπάρες των ομοσπονδιών και οι πολιτικοί που τα ξέρουν όλα, τους επιδοτούν με ένα σωρό προνόμια, φωτογραφίζονται πρώτοι πρώτοι μετά τα μετάλλια και μετά κάνουν πως πέφτουν απο τα σύνεφα. Σεβαστής, Σγουρός και λοιποί απατεώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγπητέ Μπαλαδόρε μπράβο για το άρθρο σου!

    Αναφέρεσαι στην υποθεση και κάνεις λόγο για συνεχείς αναβολές. Μου επιτρέπεις να σου πω μια αληθηινή ιστορία;

    Πριν 4 χρόνια ένας καλός μου φίλος από τη Χίο, είχε πάει στο νησί του. Καθώς έκανε βόλτες κάποιος του έκλεψε το κινητό του. Για να μην μακρυγορώ ο δράστης βρέθηκε μετά από λίγες μέρες. Το πιστεύεις ότι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση; 'Εχει αναβληθεί 5 φορές. Πέντε φορές. Και μιλάμε για μια κλοπή κινητού.

    Αυτα όσον αφορά την εκδίκαση. Από και και πέρα το είπες μόνος σου: ''Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ασταμάτητα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας. Όλοι. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αθλητές, δικηγόροι. Όλοι και για τα πάντα.''

    Γαμώ το κέρατό μου δεν είμαστε τόσο βούρλα! Ή μήπως είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζήτημα των ρυθμών με τους οποίους κινείται(;) η ελληνική δικαιοσύνη είναι τεράστιο και άκρως "εκνευριστικό".

    Θά 'θελα κάποιος που κατέχει τα του συστήματος να μας διαφωτίσει.

    Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως να λάβουμε υπόψιν μας πως δεν δικάζονται μόνο οι δύο αθλητές (και οι συν αυτώ) μα και όλοι όσοι "έστησαν" την μηχανή.

    Εννοώ μεγαλοεταιρίες και πολιτικούς.
    Άμα καταδικαστούν οι Κεντέρης-Θάνου θα βγουν στην φόρα και τα δικά τους.

    Κι επίσης υπάρχει η λογική ότι όσο ξεμακραίνουμε χρονικά από ένα γεγονός τόσο πιο εύκολα θα απορροφηθούν οι κραδασμοί...

    ΥΓ.1 Πλάκα-πλάκα, είχα πάρει προ ετών συνέντευξη απ' την Θάνου. Ακόμη έχω τις φωτογραφίες...

    ΥΓ.2 Συχγαρητήρια αδερφέ για την επιλογή του θέματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kanthare
    Δεν έχω βέβαιη απάντηση στην τελευταία ερώτηση σου. Προφανώς και υπάρχουν και περιστατικά απο απλές καθημερινές υποθέσεις που η δικαιοσύνη αργεί χαρακτηριστικά. Απλά το θέμα Κεντέρη - Θάνου ενώ είναι απο τις πιο προβεβλημένες και σημαντικές δίκες και είναι αδιανόητο κάθε φορά να μπαίνει δέκατη ή τελευταία στη σειρά των υποθέσεων προς εκδίκαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Baladeur
    Το έγραψα το κείμενο για να θυμίσω και να καταγράψω κάποια γεγονότα. Πλεόν έχω φτάσει σε ένα σημείο (και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό) ότι δεν υπάρχει τίποτα σχεδόν που να μπορεί να με συγκλονίσει ή να με θυμώσει. Ανοσία το λένε. Ακόμα και το μεγαλύτερο σκάναδαλο μου φαίνεται φυσιολογικό. Το να μη γίνει ποτέ η δίκη π.χ. θα μου φανεί το λογικότερο όλων.
    ΥΓ1. Βλέπω έχεις πλούσιο βιογραφικό (αλήθεια ποιος είχε ποιο μπάσα φωνή σε εκείνη τη συνάντηση??)
    ΥΓ2. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ερώτημα στο ΥΓ.1 είναι όλα τα λεφτά!!!
    Αχαχαχαχα... δεν είναι αυτονόητη η απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω τελικά ότι το πρόβλημά μου είναι ακριβώς σ' αυτή την "ανοσία" που λες.Αυτό που με θυμώνει περισσότερο από όλα είναι ότι πλέον δε με θυμώνει τίποτα...Μου φαίνονται όλα μια απ' τα ίδια. Το έχουμε ξαναδεί το εργάκι και θα το ξαναδούμε πολλές φορές ακόμη. Μπορεί να αλλάζουν οι πρωταγωνιστές αλλά το βασικό σενάριο είναι το ίδιο, όπως στις σειρές του Μανουσάκη! Κυκλοφόρησε σήμερα και το άλλο το καλό με τον Τοτό...Πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Βοσκόπουλος δεν έχει πληρώσει φόρους από το 1993...Θα μάθουμε άραγε ποτέ αν όντως είναι αλήθεια? Και αν το μάθουμε θα υπάρξει κάποια ποινή? Πολύ αμφιβάλλω...Όπως ακριβώς στις σειρές του Μανουσάκη, ξέρεις από τώρα ότι στο τέλος το απαγορευμένο ζεύγος θα τη βρει την άκρη...Θα ζήσουν αυτοί καλά και όσοι μείνουν πίσω χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pou les mpaladore oute oreksi exo na krakso to systima, oute na po ithikologies kai alla. mou aresei o tropos akribos opos to egrapses. katagrafi gegonoton kai pos exei antimetopistei to thema dikastika ews twra pou milame. kai opoios katalabe, katalabe. mallon den tha allaksoume pote (an kai pleon einai megali i anagki na allaksoume se ola opos fainetai)alla den tha stamatame na ypenthymizoume pragmata.
    gamw ta lamogia tous dikastes kai tous politikous. oi athlites den ftaine, afou briskoun kai ta kanoun (kai den timwrountai) kalws prattoun gia na paroun ta lefta (kai tous diorismous) pou synedontai me ta metallia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @HITGIRL
    όλα καλά θα πάνε. Είδες, την σουτάρανε απο το (υφ)υπουργείο. Επιτέλους δικαιοσύνη.. χοχοχο. Όσο η μέγιστη τιμωρία τους θα είναι να χάσουν την υπουργική ή βουλευτική θέση δίχως περαιτερω (νομικές) συνέπειες τότε αρχίδια μυαλό θα βάλουν όλοι.
    ΥΓ. Με τον Μανουσάκη βλέπω έχεις ένα θεματάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @red23
    Φυσικά και παραμένουν δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Κεντέρης υφίασταται και σαν υπερταχύπλοο για να μη ξεχνιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή