Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η καλύτερη ενδεκάδα της superleague

Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του, η ειδησεογραφία είναι λίγο φτωχή οπότε αναμένοντας το ξεκίνημα των play offs, το που θα καταλήξει ο υδραυλικός της ΑΕΚ και σκεπτόμενοι αν υπάρχουν πάνω απο 1/1000 πιθανότητες για να μη χάσει ο Ηρακλής από την Ξάνθη την Κυριακή είπαμε να ασχοληθούμε με κάτι πολυαγαπημένο.
Όλοι γουστάρουμε λίγο ή πολύ να φτιάξουμε ιδανικές ενδεκάδες και τα συναφή. Μπορεί να μην έχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον αλλά πάντα είναι μια όμορφη ιστορία. Φτιάξαμε λοιπον την καλύτερη ενδεκάδα της Superleague για τη σεζόν 2009/10.

Τερματοφύλακας:                   Τσαρλς Ιτάνζ
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ με τον Μάκαρο είναι γιατί έφερε στην Καβάλα 2 ισάξιους τερματοφύλακες μεγάλης κλάσης. Πάντως ο Ιτάνζ και πιο νεός και πιο εντυπωσιακός ήταν απο τον Κάλατς. Σε σύγκριση με Τζόρβα, Αντώνη, Χαλκιά και Σηφάκη προφανώς είναι ένα level παραπάνω. Κάτι ήξερε η Λίβερπουλ και τον είχε στο ρόστερ της.

Δεξί Μπακ:                           Λουκάς Βύντρα
Το παράδεχομαι, τον έχω κράξει. Συγγνώμη δεν ζητάω. Όταν τον έκραζα είχα τους λόγους μου. Φέτος ο τσέχος έκανε την σεζόν της καριέρας του κυρίως όταν έπαιξε σαν δεξί μπακ. Φοβερά φυσικά προσόντα, ο πιο αθλητικός ποδοσφιαριστής του ΠΑΟ. Φέτος είχε και το λιγότερο άγχος ever οπότε γλύτωσε τις μεγάλες γκέλες. Δεν με πείθει πάντως ότι θα ξανακάνει τέτοιο πρωτάθλημα.

Αριστερό μπακ:                   Ραούλ Μπράβο
Το balux τον έχασε από μόνιμο πελάτη και ο Θρύλος βρήκε τον παλιό καλό Ραούλ. Δεν ξέρω αν τα έδωσε όλα για το συμβόλαιο πάντως ο Ισπανός ήταν απροσπέλαστος αριστερά. Έχετε προσέξει κάτι; Παρά το γεγονός ότι το παρουσιαστικό του παραπέμπει σε νωθρό παίχτη, είναι πολύ γρήγορος και δύσκολα τον ξεπερνάει κάποιος στο σπρίντ

Κεντρικοί Αμυντικοί:          Όλαφ Μέμπεργκ, Κριστιάν Νασούτι.
Ο Βίκινγκ είναι μακράν ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας και αφήστε τον Κάτε να ψάχνει τον αμυντικό play maker. Ο Νασούτι όσες φορές τον παρακολούθησα ήταν τρομερά αξιόπιστος. Άν είχε και δίπλα του κάποιον σοβαρότερο ποδοσφαιρστή από τον Γκιάρο...

Αμυντικό Χάφ:                      Βιτόρ Βιτόλο
Καλός ο Γκαρσία, εγγύηση η ψυχραιμία του αόρατου τοίχου, χρησιμότατα τα γκολ του Κατσούρ αλλά αυτός ο τυπάκος ήταν ο ορισμός του αμυντικού χαφ για το φετινό πρωτάθλημα. Εκλπηκτικός κόφτης, ακούραστος, αξιοπρεπής μεταβίβαση (καλύτερη του Σιμάο). Ό,τι πρέπει για να τον έχεις σαν εξάρι και να αφήνεις τους υπόλοιπους να δημιουργούν.

Αριστερό Χαφ - Εξτρέμ  Σεμπάστιαν Λέτο
Δεν έχω και πολλά να πω. Παίζει μόνος του για τη θέση. 2 επίπεδα πιο πάνω απο όλους τους υπόλοιπους αριστερούς εξτρέμ της superleague. Ανταγωνιστές του ο Σορλέν, ο Ζαιρί, ο Κάλβο και ο Μαντούκα. No comment

Δεξί Χάφ - Εξτρέμ          Αντελίνο Βιερίνια
Να τα βλέπει αυτά ο κάθε παπάρας σκάουτερ και football manager. Ήρθε δανεικός απο την Πόρτο, απ’ότι θυμάμαι κόστισε λιγότερο απο μισό εκατομύριο τελικά για να αγοραστεί και εξελίχθηκε σε μεγάλη παιχτούρα. Φανταστείτε ότι δεν τον βγάζει ο μίζερος Σάντος απο την ενδεκάδα παρότι είναι μπαλαδόρος και κάνει καμιά ντριμπλίτσα παραπάνω.

Δημιουργικός μέσος:       Βλάνταν Ίβιτς
Μάλλον η θέση άνηκε στον Σωτηράκη αλλά επειδή ο γυαλάκιας προτίμησε στα ¾ της σεζόν τον βιρτουόζο Κάρα θα ήταν άδικο να πάρει τη θέση του Ίβιτς ο οποίος μαζί με Γκαρσία και Βιτόλο έφτιαξε ένα τρομερά δουλεμένο τρίγωνο στον ΠΑΟΚ. Πολύ βελτιωμένος, θεωρώ ότι έπιασε ταβάνι με τις φετινές εμφανίσεις. Λίγη ταχύτητα να είχε ο άτιμος.

Δέυτερος Επιθετικός:      Νάτσο Σκόκο
Κάποιο λένε ότι διαλέγει παιχνίδια, άλλοι ότι παίζει 15 λεπτά και μετά εξαφανίζεται. Δεν αντέχω άλλες μαλακίες. Ο Νάτσο είναι παιχταράς. Τέλος. Και αφού μπορεί να καταφέρει σε 15 λεπτά όσα δεν μπορεί ο Καφές σε 180 ας κάθεται μετά. Άλλωστε σε 15 minutes έκλεισε το σπιτάκι του Αντώνη. Εγώ απλά θεωρώ πως απλά έπληττε αφόρητα όταν έβλεπε ποιοί ήταν οι συμπαίκτες του.

Σέντερ Φορ:                 Τζιμπρίλ Σισέ
Έπαιξε για αυτά που πληρώθηκε. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Επιτέλους ένας φορ, που και  γρήγορος είναι και δυνατός, και κεφαλιά έχει και ένστικτο του killer, και πάθος και προσωπικότητα διαθέτει. Άμα ήξερε και μπάλα θα έπαιζε στην Ρεάλ. Αν δεν ήταν ο Τζιμπρίλ την θέση την δικαιούταν ο υπέροχος κύριος Κάμπορα.

25 σχόλια:

  1. Πλάκα πλάκα οι υποψήφιοι δεν είναι και λίγοι. Από και και πέρα για να γλυτώσουμε χρόνο να σου πω με τι διαφωνώ.

    Πρώτον η αιτία που ο Νασούστι φαίνεται πολύ καλός είναι ο Γκιάρο. Μακάρι να ήταν νεότερος ο Βραζιλιάνος.

    Δεύτερον ο Μέλμπεργκ δεν έκανε και τόσο καλή σεζόν. Όσο περνούσε ο καιρός παρασυρόταν από την γενική μετριότητα της ομάδας.

    Τρίτον ο Ιτάνζ τα πήγε καλά στην Καβάλα, αλλά οι αργοναύτες δεν είναι Λίβερπουλ, από όπου έφυγε ως μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές.

    Έχω και κάτι μικροενστάσεις του τύπου γιατί Βιτόλο, αλλά όχι Σίλβα ή Ναφτί, δεν βαριέσαι όμως.

    Καλό βράδυ να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για Νασούτι και Γκιάρο δεν θα διαφωνήσω μιας και τα γνωρίζει καλύτερα τα του Άρη. Απλά ο Γκιάρο μου φαίνεται σε διαρκή πτώση και απίστευτα αργός πλέον.
    Ο Μέλμπεργκ ήταν αρχοντικός στο 70% του πρωταθλήματος. Όταν ο θρύλος κατρακύλησε τελείως τι να κάνει και αυτός.
    Προφανώς ο Ιτάνζ είναι πολύ καλός για Ελλάδα και όχι για την Λίβερπουλ. Το ίδιο ισχύει και για Νέμεθ.
    Ψηφίζω Βιτόλο γιατί νομίζω ότι ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε το κέντρο του ΠΑΟΚ. Μόλις βγήκε ο Φωτάκης απο την ενδεκάδα και μπήκε ο Βιτόλο ήταν ένας άλλος ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πρόλαβες! Θα κάνω το ίδιο μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα. Κι άλλη μια 11άδα με αργεντινούς!!!
    Πάω να διαβάσω την λίστα και θα επανέλθω με σχόλιο. Ελπίζω να έχεις τις καψούρες μου (Σκόκο-Λέτο)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμένω την εντεκάδα με τους Αργεντίνους Μπαλαντέρ γενικώς μπορούμε να φτιάξουμε πολλές εντεκάδες. Με παλτά, με υποτιμημένους, με Έλληνες, με εκπληξεις με με με.

    Τον μέγιστο Πατίκα; Επόμενη σειρά ο Κλοπας παρακαλω.

    Όσο για τον Νέμεθ δεν τον έχω σπουδάσει αρκετά, αλλά όσο τον είδα δεν με ενθουσίασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έχετε τα χρονάκια σας βλέπω .. χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πατίκα λόγω ... Ταπί. Ξανάδα τη φάτσα του και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπαλαδόρε μην κοροϊδεύεις θα πω σε όλους ότι αποθέωσες τον Κάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα δεν ειμαστε και τοσο μεγαλοι. Το αντιθετο μαλιστα. 28 ειμαι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέστα βρε Kanthare!!! Θα μας πούνε και παππούδες στο φινάλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ, Mpaladore, η 11άδα που έφτιαξες θα τρώει πέντε γκολ σε κάθε αγώνα!

    Πέντε επιθετικοί που μαρκάρουν με τα μάτια; Κι ένας Βιτόλο να τρέχει για ... έξι; Ούτε ο Μαστσεράνο δεν θα τα κατάφερνε!!!

    Τόσους επιθετικούς ούτε η Μπάρτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε συ, Mpaladore, η 11άδα που έφτιαξες θα τρώει πέντε γκολ σε κάθε αγώνα!

    Πέντε επιθετικοί που μαρκάρουν με τα μάτια; Κι ένας Βιτόλο να τρέχει για ... έξι; Ούτε ο Μαστσεράνο δεν θα τα κατάφερνε!!!

    Τόσους επιθετικούς ούτε η Μπάρτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι αυτό σε χάλασε τώρα εσένα. Αφού έτσι και αλλιώς ιδανική είναι. άντε να σου βάλω τον Ζιλμπέρτο αντί του Ίβτς και να γυρίσω λίγω πίσω τον Σκόκο. Αμάν, και στην ιδανική ενδεκάδα σκοπιμότητα είδατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ.. ΑΝ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ... ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ (ΝΤΟΓΚΟ,ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ,ΣΟΡΛΕΝ,ΑΜΠΡΕΟΥ).. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ.. ΙΣΩΣ ΕΓΩ ΝΑ ΕΒΑΖΑ ΝΕΤΟ ΚΑΙ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mpaladore, μ' αυτή την 11άδα μέχρι και ο Σάντος θα κάνει over!!!
    (Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αποφοιτε υπαρχουν χειροτεροι από Σορλεν. Όσο για τον Λόκο ικανοποιητικα τα πήγαινε ο ανθρωπος. Για άλλους λόγους έφυγε. Τι να πει κι ο Γκρασιαν. Αν θελετε χειροτερους παιχτες εχουμε πολλους υποψηφιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ σε όλα εκτός του Ίβιτς. Θυμάμαι ένα μικρο διάστημα φορμαρίσματος του μόνο. Θα προτιμούσα τον Σωτηράκη τον Νίνη εκει.
    (πόσο δυσαρεστούμε που δεν βλέπω Σίλβα δεν λέγεται!)...

    Ναφτί ή Βιτόλο?...δύσκολο ερώτημα που έθεσα στον εαυτό μου. Αλλα νομίζω προτιμώ Βιτόλο αρα η μόναδική μου διαφωνία είναι ο Ίβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ KANTHARE
    Ε, οχι και ικανοποιητικά ο Λόκο. Εδώ δεν μπορούσε να σκοράρει σε άδειο τέρμα. Παραδέχομαι ότι έβαλε ωραίο αυτογκολάκι στο ΟΑΚΑ

    @ΜΑΓΕ
    Και εγώ θα προτιμούσα Νίνη άλλα παίχτης που έχει παίξει στο 30-40% των παιχνιδιών σαν βασικός δεν μπορεί να κριθεί απόλυτα

    @ΑΠΟΦΟΙΤΕ
    Στην χειρότερη θα έβαζα σίγουρα Μάκο, Λεονάρντο.. Δώσανε 1,5 μύριο τα χανουμάκια για να πάρουν χειρότερους παίκτες απο αυτούς που είχαν

    @BALADEUR
    Δεν ισχυρισηκα ποτέ ότι αποθέωσα τον Κάρα. Συνεχίζεις να παραπληροφορείς τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άστα αυτά!!! Μην ανακαλείς!!!
    Και μην παλεύεις να το αποφύγεις! Είναι μοιραίο! Αποδέξου το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. tha sas apokalipso kai tin pragmatiki mas ilikia kai emas. eimaste konta sta 26 kai oi 2. kai giati to tonizo ..giati o baladoros os bazelaki pou einai den exei dei pote mpala apo tin panatha. . apo ekei kai pera. poli kalo protathlima ekane o bintra. o,ti kai na leme itan poli thetikos. opos kai o raul bravo. omos den me peithoun se kamia periptosi. simfono me sise , alla den me kalipse kai apolita o leto. perimena pio polla. prepei na ginei pio omadikos sigoura. apo tin alli kleinontas mpaladore an isxioun oti eipes kalo logo gia ton karagouni tote ti na sou po...pes mas kai gia ton salpi... legontas kala logia gia karagouni einai san na akouo aektzi na leei kala logia gia limperopoulo. aurio tha epaneltho me arthro gia metagrafes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλησπέρα,
    έμαθα πως είσαι ΠΡΑΣΙΝΟΣ!
    Βάλε καλέ ένα τριφύλι, ένα κάτι, να ξέρω ότι είσαι αδέλφος! όλα ο baladuer θα μου τα λέει...
    καλώς σε βρήκα

    μια πράσινη, πνιγμένοι στους γάβρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ώπα ώπα, τι έχουμε εδώ;; Γυναίκες σε καφροblog;;;
    Άντε να ομορφύνει λίγο το τοπίο.. Είχαμε καταντήσει αρχιδόκαμπος... χοχοχο..
    Γειά σου ρε baladeur με τα άρθρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είδες πως σας προσέχω. Φέρνω και αιθέριες υπάρξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. pou einai o gilberto sivla oeo???mega sfamla...
    kala den einai auti i paixtara stin 11ada??

    wxmalakia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή