Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ..

Παραθέτω ένα άρθρο απο τον Κώστα Καίσαρη , ο οποίος είναι απο τους πιο αρχιδάτους δημοσιογράφους, παρότι γαύρος:

Οι πρώην δεν επιτρέπεται να μιλάνε. Είτε γκόμενοι είναι είτε πολιτικοί είτε παράγοντες. Αν το κάνουν, στην καλύτερη περίπτωση θα κατηγορηθούν για καψούρα και στη χειρότερη για σκοπιμότητα ή εμπάθεια.

Το να κάνει κριτική ένας απόστρατος στρατηγός στον εν ενεργεία είναι εύκολο. Δύσκολη είναι η ώρα της μάχης. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν αποστρατεύτηκε από την ΑΕΚ λόγω ορίου ηλικίας. Μόνος του αποφάσισε να βγει στη σύνταξη όταν πούλησε στον Τροχανά. Έκτοτε πέρασε στο πάνθεον των πρώην.

Το ότι “ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ταπεινωθεί” είναι το αυτονόητο. Δεν χρειαζόταν να το πει αυτός. Το ότι το αύριο προβλέπεται ακόμα χειρότερο από το χθες (δεκάξι χρόνια χωρίς πρωτάθλημα) είναι προφανές.

Ο φίλαθλος, ο οπαδός έχει κάθε δικαίωμα να γκρινιάξει και να διαμαρτυρηθεί. Κι όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, δεν έχουμε να κάνουμε με Ιάπωνες, που όταν απεργούν, δουλεύουν κανονικά, αλλά τυλίγουν μια κόκκινη κορδέλα στο μέτωπο. Εδώ πλακώνονται οι παπάδες τον Πανάγιο Τάφο. Δεν θα γίνουν τσαμπουκάδες στους… Παπάδες της ΑΕΚ;

Όσα χρόνια είναι εκτός ΑΕΚ ο Μελισσανίδης, είναι του “τραβάτε με κι ας κλαίω”. Είναι ένας τρόπος κι αυτός για να συντηρεί το μύθο του. Το να κάνεις κριτική είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να μπεις στο χορό και να χορέψεις. Και ειδικότερα σε περιόδους κρίσης.

Όταν η ΑΕΚ είχε φτάσει το 2004 στα πρόθυρα της διάλυσης, ο Μελισσανίδης ήταν απών. Άλλοι βγάλανε το φίδι από την τρύπα. Απών είναι και τώρα. Με την ΑΕΚ να έχει μπει στο δρόμο της συρρίκνωσης. Σ’ αυτές τις καταστάσεις, όμως, δεν είναι το μυαλό που λείπει. Τη δυστυχία ή την ευτυχία τη φέρνουν τα λεφτά.

Εύκολο είναι να λες “αν ο κύριος Σκόκο δεν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, να μείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2011 και μετά να πάει στην ευχή του Θεού”. Το να μείνει μια σεζόν ακόμα (και να φύγει του χρόνου τζάμπα) σημαίνει για την ΑΕΚ οικονομική ζημιά μίνιμουμ δύο εκατομμυρίων Ευρώ. Μαγκιές τύπου “του καρφώνουμε το δελτίο” εύκολα λέγονται, αλλά δύσκολα γίνονται πλέον.

Αυτές είναι κουβέντες της εξέδρας। Δεν λέγονται από παράγοντες. Θα έχανε από την τσέπη του ο Μελισσανίδης δύο εκατομμύρια Γιούρο για να κερδίσει σε τσαμπουκά και νταηλίκι; Δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα.

Σε περιόδους κρίσης τη λύση τη δίνουνε τα λεφτά. Ούτε από συμβουλές έχει ανάγκη η ΑΕΚ ούτε από τσαμπουκάδες. Όταν μάλιστα αυτό που της προσφέρει ο Μελισσανίδης είναι μόνο το εισιτήριο διαρκείας του. Ούτε σέντζι παραπάνω.
Ο φίλαθλος, που δίνει μόνο τον οβολό του, έχει κάθε δικαίωμα στην κριτική. Το λέει και το σλόγκαν, ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Το πρώην αφεντικό, όμως, όχι. Αν ξέρεις εσύ σαν Μελισσανίδης ποιο είναι το σωστό, έμπα στην ΑΕΚ και κάντο. Τσάμπα τις δίνουνε τις μετοχές. Από τη στιγμή, όμως, που σαν (πρώην) παράγοντας δεν πληρώνεις, με το να μιλάς γίνεσαι τσάμπα μάγκας.

6 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΑΛΛΟ Μελισσανίδη! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
    Δεν τον παλέυω...

    Δεν ασχολούμαι με τον κύριο! Μακριά απ' το ποδόσφαιρο...

    Όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά για όλους μας!!!

    Αλλά τέτοιους θέλουν οι ομάδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Baladeur δυστυχώς όμως χωρίς εναν που να δίνει λεφτά δεν βλέπουμε φως. Και ο Ντέμης καλές προθεσεις είχε, αλλά... Ανέβασα αυτό το άρθρο σαν απάντηση στους τόσους καφροδημοσιογράφους που τρέφονται απο το να πουλάνε ελπίδα στους ΑΕΚτζήδες. Μια ζωή ελπίδα για Μεσσία που είναι και ο μοναδικός που έχει βγάλει λεφτά από πώληση της ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η κουβέντα για τον Μελισσανίδη. Όσο για όλους αυτούς που είναι έξω από το χόρο, έχουν την εντύπωση ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν μέσα και να επηρεάσουν κόσμο με αυτά που λένε.
    Ας βγει κάποιος - αν υπάρχει - να πει ότι δεν ασχολείται κανείς με τον τίγρη. Δεν θα τον παρακαλάμε κι ούτε θα τον περιμένουμε οπως εγώ περιμένω να φάω λουκουμάδες.

    Μπαλαντέρ τέτοιους θέλουν οι οπαδοί, όχι οι ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Καίσαρη οταν ήταν στον φιλαθλο. Δεν αποκάλυψε ποτε τι ομάδα είναι παρα την σχέση μας (όχι ιδιαίτερα στενή). Ήξερα πως πιτσιρικάς ασχολούταν και ήταν γαύρος, όμως η νοοτροπία του δεν θύμιζε καθόλου Ολυμπιακό γενιάς Κόκκαλη, κάποτε πίστευα πως είναι ακόμα και κρυφο-Παναθηναικός...χαχα...
    Συμφωνώ μαζί σου πως είναι αρχιδάτος διότι ποτε δεν δέχτηκε να υπερετήσει συμφέρωντα, μοναδική φορά που με είχε τρομάξει ήταν όταν ειρωνεύοταν τους πολυμετοχικούς, αποδείχτηκε όμως πως αυτά που έλεγε για αυτούς δεν ήτνα τόσο λάθος...
    Για το κείμενο του να πω απλα πως, τσάμπα μαγκάς γίνεσε εύκολα, με λόγια που δεν σου στοιχίζουν σε χρήματα...
    δυστυχώς στους ΑΕΚτζήδες πουλάει η ελπίδα, για αυτό και ανέκαθεν διατηρούνται μύθοι περί κολοσών που θα αναλάβουν την ΑΕΚ και για επιστροφές του τίγρη. Επίσης αν ο Ντέμης είχε πάρει το πρωτάθλημα που του έκλεψε ο χόχος στα χαρτιά ίσως τα πράγματα να ήταν τελείως αλλιώς για την ΑΕΚ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sigoura to cas stoixeiose tin aek. kai pali tha mikrine bebaia xoris lefta meta. alla tha eixe alli psixologia. to problima tora einai oti kanenas stin aek den exei diathesi na kanei reset. kai oso auto argei , oloi tha elpizoun se kati.

    ΑπάντησηΔιαγραφή