Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΑΟ 2010/2011

Ο Παναθηναικός τελειώνει μια απολύτως επιτυχημένη σεζόν και ετοιμάζεται για μια επόμενη που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσω να κάνω μια ανάλυση όσον αφορά τα δεδομένα , το υλικό και τις προοπτικές με τις οποίες ξεκινάει η ομάδα την επόμεη ποδοσφαιρική χρονιά. Για τις μεταγραφές θα αναφερθούμε σε κάποια επόμενη ανάρτηση

Τα δεδομένα
Η ομάδα διαθέτει το καλύτερο ρόστερ του πρωταθλήματος και σε επίπεδο ενδεκάδας αλλά και σε βάθος πάγκου. Επίσης, είναι με διαφορά η πιο fit ομάδα στην χώρα κάτι το οποίο δεν πρέπει να απωλέσει σε καμία περίπτωση διότι φέτος ήταν καταλυτικός παράγοντας στην πορεία της ομάδας.

Ο κορμός
Ζιλμπέρτο: έκανε μεγάλη σεζόν και βούλωσε πολλά στόματα αν και θεωρώ τραβηγμένη και βιαστική την σκέψη των πολυμετοχικών να του ανανεώσουν απο τώρα το συμβόλαιο. Ας δούμε πως θα πάει του χρόνου με 1 χρόνο και 1 Mundial στην πλάτη του και μετά ας κριθεί αν μπορεί να παίξει μέχρι το 2012.

Κατσουράνης: κατ’ εμέ είναι ο καλύτερος σέντερ μπακ που έχει η ομάδα. Οξυδερκής, ψύχραιμος και με σωστές τοποθετήσεις. Δυστυχώς πλέον λόγω έλλειψης τρεξιμάτων είναι αστείο να θεωρούμε ότι μπορεί να παίξει του χρόνου στα χαφ.
Σιμάο: πρέπει να παίξει βασικούρα του χρόνου. Θαύμα της φύσης, τελείως απαραίτητος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πόσο μάλλον όταν αναμένεται η ομάδα του χρόνου να παίζει με 4 επιθετικογενείς παικτες


Νίνης, Λέτο, Σισέ: ότι ποιοτικότερο και ευρωπαικό διαθέτει η ομάδα.


Οι ελπιδοφόροι
Εδώ υπάρχουν 3 παίκτες που δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη άποψη για την αξία τους. Μαρίνος, Ρουκάβινα, Λάζαρος αξίζουν ευκαιρίες και είναι καλές εναλλακτικές αν και ιδίως οι 2 τελευταίοι μέχρι τώρα είναι προκλητικά ασόβαροι και ασταθείς.

Οι δανεικοί
Μούν, Μάντζιος, Μόρις δεν υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο Κλείτον είναι παιχταράς αλλά και ολίγον Ορέστης Μακρής οπότε μαλλον θα ήταν καλή ευκαιρία να δωθεί σαν αντάλλαγμα για τον Σκόκο. Τέλος, ο Μάτος είναι η μεγάλη μου καψούρα, τρεχαλατζής,ομαδικός και καλός πασαδόρος στις κοντινές μεταβιβάσεις , ελπίζω να μην συνεχιστεί το έγκλημα του Τενκάτε με τον βραζιλιάνο.

Καλύτερα να φύγουν
Γιόσου Σαριέγκι:Αν ανανεωθεί το συμβόλαιο του θα είναι η ισχυρότερη ένδειξη οτι βαδίζουμε σε λογικές Κόκκαλη. Όποιος κατακτά πρωτάθλημα συνέχιζει στην ομάδα ασχέτως αν η συνεισφορά του στην ομάδα έχει αρνητικό πρόσημο.
Γκάμπριελ: δεν είναι ούτε δεξί μπακ ούτε εξτρέμ, ας πάει κάπου που θα του βρούν θέση.
Γκαλίνοβιτς, Δάρλας: σας ευχαριστούμε για εκείνη την μοναδική βραδυά στο ΟΑΚΑ με την Σταντάρ
Πετρόπουλος: καλός αλλά για τον Πανιώνιο
Δημήτρης Σαλπιγγίδης: όπως φαίνεται οδεύει προς Τούμπα. Στο καλό να πάει το παιδί, τον ευχαριστούμε για την αυταπάρνηση του αλλά η θέση του δεξιού επιθετικού είναι για διεμβολισμούς και όχι για ηρωισμούς.
Σεντρίκ Καντέ: κατάφερε να με βάλει στο δίλημμα Καντέ ή Σαριέγκι οπότε αυτό από μόνο του αρκεί. Λίγος, ανισόρροπος, επιρρεπής στο λάθος και με ενα μόνιμο βλακώδες και αδιάφορο βλέμμα που σε κάνει να τρέμεις την επόμενη γκέλα.
Γιούρκας Σειταρίδης: Κάποτε ήταν μεγαλός μπακ.

Ο Κοούτς
Προσκυνώ τον Λεμόνη της Πανάθας. Περιμένω τις πρώτες κόντρες στην ομάδα και την διαχείριση που θα κάνει ο mr chicken. Γνώστης της τακτικής και του ποδοσφαίρου αλλά δεν με εμπνέει καθόλου η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του. Διπλωμάτης με παίχτες και δημοσιογράφους αναμένεται να επισκιαστεί απο τα αστέρια της ομάδας.

Football Manager
Οι περυσινές μεταγραφές του ήταν άκρως επιτυχημένες Λέτο, Κατσούρ και Σισέ ήταν η μισή ομάδα. Χρεώνεται ακόμα το θέμα σέντερ μπακ και τις τραγικές μεταγραφές της περιόδου 08/9. Δεν τον πιστεύω αλλά χλωμό να φύγει. Οπότε ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας φέρει Τζαβέλλες και Μαλεζάδες.

Συμπέρασμα
Η σεζόν θα ξεκινήσει με τις καλύτερες συνθήκες. Λεφτά υπάρχουν, βάση υπάρχει, χρόνος υπάρχει. Ο δύσκολος στόχος είναι η ομάδα να ανέβει level παντού και κυρίως ευρωπαικά. Ίδωμεν.

13 σχόλια:

  1. mmmm, mpaladore pisteueis pragmatika oti i symvoli tou football manager itan simantiki? Den kserei olos o kosmos oti o Cisse kai o Katsour einai paixtarades? Ton Leto ton piran gia na tin pou ston gavro - asxeto pou epiase gia ta kala... Nomizo oti douleia tou football manager einai na vrei kanena paixti pou den einai anagnorismena kalos... Den nomizo oti itan "protasi Antwniou" o Cisse...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟ Ο ΝΙΟΜΠΛΙΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai mono pou les kala logia esi gia antoniou kai zilmperto silba ti na po...xalase o kosmos. bebaia i koupa se kanei na ta blepeis aisiodoksa. etsi einai. episkiazei ta terastia lathi tis polimetoxikis panathas. gia mena o antoniou den kanei oute gia na poulaei stis laikes mpananes. katsouranis kalos gia amintikos. simfono gia simao sise. sigoura den iparxei kanenas nioplias san proponitis. o pao thelei sigoura poiotiko xaf , ena kalo deksi xaf kalitero tou salpi (prepei na psospathiseis poli gia na min pareis) sin dio kalous amitikous. kai ena back up kalo tou sise. me autous tous 5 paiktes ta pragmata tha strosoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΑΝΩΝΥΜΕ 1
    Σίγουρα ο Σισέ δεν ήταν λαυράκι αλλά πιστώνεται όπως και να το κάνουμε τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις ο Κώστας όπως και την ταχύτηα που κινήθηκε στην περίπτωση Λέτο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

    ΑΝΩΝΥΜΕ 2
    Θα με θυμηθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΕΚΜΑΝ το έχω ξαναπεί ότι ο Αντωνίου είναι πολύ λίγος αλλά να πουμε και του στραβού τα δίκαια. Έφερε 3 παίκτες πέρυσι οι οποίοι έβαλαν τα 3/4 των γκολ στη σεζόν. Για τον Ζιλμπέρτο το ξέρω ότι έχεις την χειρότερη άποψη αλλά φέτος ήταν πολύ καλός. Και νομίζω ότι έπαιξε καλά διότι η ομάδα σκόραρε και δημιουργόυσε ευκαιρίες σχετικά εύκολα φέτος οπότε δεν χρειαζόταν να συμμετέχει πάρα πολύ στο δημιουργικό παιχνίδι στο οποίο δεν είναι και ιδανικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mpaladore, δε σε προλαβαίνω. Θα επανέλθω το απόγευμα με διπλό σχόλιο. Ένα εδώ κι ένα στην αποκάτω ανάρτηση.

    Μια παρατήρηση μόνο βλέποντας τα σχόλια. Στον Αντωνίου όπως χρεώνουμε τις πατάτες έτσι θα του αναγνωρίζουμε και τα -όποια- καλά.

    Δεν την κατανοώ την άποψη ότι για μεταγραφές τύπου Σισέ δε χρειάζεται ο τεχνικός διευθυντής. Συγνώμη αλλά αν θες τον Τ.Δ. μονάχα για "λαυράκια" τότε η Ρεάλ δεν θά 'πρεπε να έχει. Τί να τον κάνει αφού τον Κακά, τον Ρονάλντο και τον Αλόνσο τους ξέρει όλος ο πλανήτης;

    Mpaladore καλή εξεταστική αδερφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα!

    Πρώτα από όλα το ματς με την Σταντάρ το έχασες καθαρά λόγω Νιόμπλια κι όχι ελέω Δάρλα ή/και Γκαλίνοβιτς. Ο Δάρλας είναι ένας καλός εργάτης, αλλά από την στιγμή που έρχεται Τζαβέλλας μάλλον περιτεύει στον ΠΑΟ, εκτός αν φύγει ο Σπυρόπουλος. Όσο για τον Γκαλίνοβιτς είναι τερματοφύλακας και η ψυχολογία αλλάζει άρδην. Αυτό που αλλάζει όμως πιο γρήγορα είναι η άποψη των οπαδών.

    Μην υποτιμάς τον Πετρόπουλο. Είναι πολύ καλός παίχτης και το χειρότερο που του κάνεις είναι ότι δεν του δίνεις παιχνίδια. Αν είχες Πετρόπουλο και Σισέ μπροστά θα κλαίγανε μανούλες.

    Για Κατσουράνη, Σιμάο και Σίλβα συμφωνώ. Όσο για Λάζαρο και Ρουκάβινα τι να πεις τώρα; Πεταμένα λεφτά.

    Για Καντέ και Σαριέγκι μπορεί να είναι επαρκείς για Ελλάδα (κάποιες φορές και ανεπαρκείς), αλλά για Ευρώπη δεν κάνουν. Θες οπωσδήποτε έναν κεντρικό αμυντικό.

    Ο Αντωνίου μου φαίνεται κι εμένα να φέρει ως αμυντικό χαφ οι κωλοφυλλάδες ούτε που θα το αναφέρουν, το πιο πιθανό είναι να λένε ότι με είχε προτείνει ο Κάτε πριν δυο χρόνια και να κράζουν τον Ολλανδό.

    Ο Νιόμπλιας λογικά θα είναι το πρώτο εξιλαστήριο θύμα της νέας χρονιάς. Τον καημένο.

    Όσο για το συμπέρασμα που λες διαφωνώ στο ότι υπάρχει χρόνος. Αν πας με αυτή την νοοτροπία χάθηκες. Χρόνος δεν υπάρχει, το αντίθετο μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχεδον σε όλα συμφωνώ. Παρακουλουθείς το μπλογκ μου και το ξέρεις. Χαίρομαι πολυ που θες και εσύ τον Μάτος πίσω. Διότι με Σίλβα και Κάρα που θα έχουν επιβαρυνθεί απο μουντιάλ θα είναι κάτι παραπάνω απο αξιόπιστη λύση στα χαφ. Παραδέχομαι την σημαντική σου παρατήρηση στο θέμα του Γιοσού, έβγαζα αφρούς όταν άκουγα στα ραδιόφωνα μετά την Ρόμα πως ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε την ανανέωση του.

    Τέλος για τον Νιόπλια διαφωνώ πως μπορούν τα αστέρια να τον επισκιάσουν-επηρεάσουν. Για τους "πειρατες μόνο φοβάμαι"... φέτος φοβήθηκε όλα τα ντέρμπι αλλα είχε και έναν σοβαρό παραπάνω λόγο (παιζόταν όλη η καριέρα του ενω δεν ήταν δική του ομάδα) για αυτον τον λόγο θα του δώσω πίστωση χρόνου (όπως λένε οι ΑΡΔ. Τον διωγμό του θα τον συζητούσα μόνο αν άκουγα για Κούπερ, Σκολάρι κ τέτοια φάση...

    Στο θέμα του Αντωνίου ελπίζω να ακούσει τον Νικολάκι στα μεταγραφικά τον Νιόπλια όχι τον πουράτο!..χαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @baladeur
    Συμφωνώ μαζί σου. Φυσικά και χρειάζεται ο ΤΔ για να κλείσεις μια τέτοια μεταγραφή τύπου Σισέ. Όπως έχει τεράστια ευθύνη για τα 3,5 μύρια του Σοούζα τα 2,7 του Ρουκα και τα άλλα του Λάζαρου και του Μελίσση.
    Όσο για τα λαυράκια αυτά είναι δουλειά των scouter ρε παιδιά οι οποίοι μέχρι τώρα είναι ανύπαρκτοι στον βάζελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @κανθαρέ
    Για τη Σταντάρα τα είχαμε ξαναπεί και διαφωνήσαμε.
    Ο Πετρόπουλος είναι καλή εναλλακτική αλλά ως εκεί.
    Η ατάκα του Νιόπλια για τον καημένο Άρη ήταν πράγματι όλα τα λεφτά. Γέλασα πολύ με τον βλάχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Μαγε
    Στο θέμα Νιόπλια έχω πάγια άποψη και δεν αλλάζω. Θεωρώ ότι δεν κάνει να διαχειριστεί τέτοιο υλικό.
    Ο Μάτος φίλε μου είναι επιτακτικό να γυρίσει. Με τον Κατσούρ σταθερά σαν center back υπάρχουν μόνο Ζιλμπέρτο, Σιμάο και υπό συνθήκες ο Κάρα για τις 2 θέσεις στα κεντρικά χαφ. Καταλαβαίνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. a re bazelia oute ena yliko den mporeite na aksiopiisete... doste mou matos kai kleiton ston thrylo na sas deikso na aksizoun i oxi. etsi kai allios eseis pano apo 1 ekatomirio den mporeite na poulisete kanenan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχώς φίλε red23 , συνειδητοποιείς το μέλλον του Ολυμπιακού...
    γνώθις αυτών εστί φιλοσοφείν

    ΑπάντησηΔιαγραφή