Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

THANX ARIS

'Η κούπα πάει, κρίθηκε σήμερα. Τελείωσαν όλα. Μα υπάρχει καμία περίπτωση αυτό το ερυθρόλευκο συνοθύλευμα να κυνηγήσει την κούπα; Ουδεμία φίλοι μου... Και για να πώ την αμαρτία μου, είναι ταύλα να βλέπεις τον 'ισόβιο' σε αυτά τα μαύρα χάλια'.

Αυτά έγραφα σε μια ανάρτηση μου στις 24 Ιανουαρίου. Από τότε άλλαξαν πολλά. Η διαφορά σχεδόν εξανεμίσθηκε, η ομάδα αμφισβητήθηκε, κάποιοι με έκράξαν αλλά τελικά η ισορροπία επήλθε και η ποδοσφαιρική λογική επικράτησε. Ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Παρά την ατυχία (Άρη, ΠΑΟΚ) και τις (μη) εμπνεύσεις του κόουτς (ΑΕΚ, Καβάλα) τελικώς η ανωτερότητα του δεν μπορούσε παρά να δικαιωθεί.

Όχι, δεν μας θάμπωσε με το ποδόσφαιρό του, ούτε ήταν ισοπεδοτικός, απλά ήταν ο καλύτερος. Ο πιο έμπειρος, ο πιο ποιοτικός, ο πιο δημιουργικός, ο πιο δουλεμένος και αυτός με τη καλύτερη φυσική κατάσταση. Άκομα όμως πολύ μακριά απο το να γίνει μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ομάδα επιπέδου Πόρτο ή Μπορντό που θεωρώ πως είναι το ταβάνι και ο πιο φιλόδοξος εφικτός στόχος για μια ελληνική ομάδα.

Στη πορεία και ο Νιόπλιας (συνεχίζω να διατηρώ επιφυλάξεις) βελτιώθηκε, συμμορφώθηκε, λογικεύτηκε, συνειδητοποίησε την ανωτερότητα του υλικού που είχε στη διάθεση του. Έγινε πιο τολμηρός, πιο επιθετικός. Αυτό θα του βγεί σίγουρα σε καλό ασχέτως αν φάνηκε να το πληρώνει στο ματς με τη Σταντάρ. Άλλωστε αυτό το ματς δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε απο τα απαράδεκτα λάθη πολύ μέτριων ποδοσφιαριστών όπως ο Γκαλίνοβιτς και ο Δάρλας (που δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας) αλλά και το γεγονός ότι κανένας απο τους 14 παίχτες που αγωνίστηκαν δεν έπιασε τον μέσο όρο της φετινής του απόδοσης.

Ο Ολυμπιακός το Σάββατο ήταν πραγματικά για λύπηση. Χωρίς κίνηση, χωρίς δυνάμεις και αυτοπεποίθηση. Ωραία εικόνα, πρωτόγνωρη. Ο Μπακαγιόκο μάλλον δεν θα ξεπεράσει ποτέ το ψυχολογικό κόμπλεξ να σκοράρει στο Καραϊσκάκη.

Στην ΑΕΚ μέσα στη μιζέρια τους όλοι ανακάλυψαν τον διάδοχο του Μανωλά (μουχαχα), ενώ η ομάδα αποδεικνύει ότι επιθετικά είναι η αμέσως καλύτερη μετά τον Παναθηναϊκό.

Thanx Άρη για την κούπα. Νίκησε τον Ολυμπιακό στη μόνη αγωνιστική που ήταν πρωτοπόρος και καθάρισε και την ΠΑΟΚαρα του Σάντος. Φοβερός, κυρίαρχος, πιεστικός κέρδισε το στοίχημα της χρονιάς. Δεν θα το άντεχαν οι Αρειανοί να δώσουν το πρωτάθλημα στους μισητόυς συμπολίτες. Θα ισοδυναμούσε με ποδοσφαιρικό θάνατο για τον σύλλογο. Θα επακολουθούσε πολύχρονη, ανυπόφορη και επώδυνη καζόυρα απο τους αλλουνούς. Τους έβλεπα στην καφετέρια που έβλεπα το ματσάκι. Αρρωστημένοι για τη νίκη (όπως και οι Παοκτσήδες βέβαια). Ένας άλλος κόσμος. Τους έσπρωξε και ο Σπάθας για να τα λέμε όλα. Ευκαιρία για show απο τον Νικολακόπουλο της Θεσσαλονίκης. Τον Γιώργο Μήνο.

Για τον Κάμπορα είχα πολύ καλή άποψη και το είχα γράψει αλλά να πω την αλήθεια οι γκολάρες που έβαλε ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Όσοι έχουν παίξει μπάλα καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να κοντρολάρεις τη μπάλα και να σουτάρεις αμέσως με το άλλο πόδι γυρνόντας παράλληλα το σώμα (στριψιμο λέγεται και είναι άγνωστη λέξη για το 90% τον φορ στην Ελλάδα) και χωρίς να έχεις πλήρη ορατότηα του τέρματος.

Εγώ θα πάω κόντρα στη πλειοψηφία, μου άρεσε περισσότερο το πρώτο γκολ, ήταν δυσκολότερο και θύμισε Βαζέχα. Εξαιρετικός μετά απο καιρό ο Κόκε και ο MVP αμυντικά (ίσως και συνολικά) του Άρη φέτος, Νασούτι. Απογοήτευση Γκαρσία, Βιτόλο.

Πλάκα θα έχουν τα play off φέτος. Είναι καύλα να τα βλέπεις αραχτός και εσύ να είσαι ο πρωταθλητής. Έτοιμος να μεγαλώσεις ακόμα περισσότερο το χάσμα απο του χρόνου. Green Dynasty is coming γαυράκια.

18 σχόλια:

  1. Μέσα στο κέφι σε βρίσκω...
    Πιες και μία μαλαματίνα να το γιορτάσεις!!!

    Στα σοβαρά (ποιά;) τώρα.
    Διαφωνώ στην προσέγγισή σου στο παιχνίδι με την Σταντάρ. Όχι πως δεν έγιναν χοντρά ατομικά λάθη αλλά μου φάνηκε πως η γενικότερη αντιμετώπιση ήταν του τύπου "πάμε να το ξεπετάξουμε το ματσάκι γιατί μας περιμένει ντέρμπι στην Τρίπολη".

    Διαφωνώ επίσης και για Βιτόλο. Τον βρήκα καλό με συνεχές τρέξιμο, πολύ κλοτσιά και πάθος. Με μία υποσημείωση: είναι συμπληρωματικός παίκτης. Τον βάζεις δηλαδή σε μία μηχανή και την κάνει να δουλεύει ακόμη καλύτερα. Δεν θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Αν ο παρτενέρ του στον άξονα είναι σε κακή μέρα ο Βιτόλο πελαγοδρομεί!

    Για το πρώτο γκολ του Κάμπορα συμφωνώ και επαυξάνω...

    Η πλάκα στα play off δεν θα είναι τα παιχνίδια αλλά το ότι η ομάδα που θα σκοτωθεί να βγει 2η πιθανότατα θα παίξει κι αυτή στο UEFA με τα νέα κόλπα του Πλατινί. Τσάμπα η βαβούρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφα αυτά που έγραψες. Κι εγώ κεφάτο σε βρίσκω!

    Συμφωνώ μαζί σου για την λύπηση του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει ομάδα Ολυμπιακός και φυσικά δεν υπάρχει προπονητής Μπάντοβιτς. Βασικά δεν υπάρχει και Πρόεδρος Κόκκαλης.

    Για τον Νιόμπλια να πω ότι δεν με πείθει ακόμα. Κάνει λαθάκια.

    Θα συμφωνήσω με τον γίγαντα Μπαλαντέρ για το ματς της Σταντάρ. Θεωρώ ότι ο Νιόμπλιας δεν υπολόγισε καλά τα πράγματα. Τα λαθάκια που λέγαμε.

    Επίσης συμφωνώ για τον Βιτόλο. Δεν ήταν σε καλή βραδιά ακριβώς γιατί δεν έιχε στήριγμα. Ο ΠΑΟΚ γενικώς εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

    Όσο για τον Κάμπορα ο παίχτης είναι γκολτζής. Συμφωνώ μαζί σας για το πρώτο γκολ.

    Υ.Γ. Play off = πόλεμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε πια, μας γκαστρώσανε. Φίλε μπαλαδόρε είναι πολύ δύσκολο να γίνουμε Πόρτο ή Λυών ή Ρόμα. Αλλά όχι ακατόρθωτο. Συμφωνώ με τα παιδιά που σχολιάσανε, χάθηκε μεγάλη ευκαιρίαμε τη Σταντάρ. Είμαστε καλύτερη ομάδα αλλά στο γήπεδο φάνηκε σαν να είμασταν πολύ χειρότεροι. Σε παρακολουθώ, λάου λάου σε βλέπω να γίνεσαι φαν του φιλόσοφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eblepa xthes ton ari kai zilepsa. to ksero oti o osfp pasxei fetos alla ama edeixne to idio pathos pou eixe xthes o aris den tha exane apo paok kai aek sto karaiskaki. ti na po.. thlipsi. no money, no honey socrates

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @BALADEUR
    Ο Βιτόλο στις καλές του κόβει την άλλη ομάδα στη μέση μαζί με τον Γκαρσία, χθες όμως τους κατάπιε ο Πρίττας (έλεος) και ο Ναφτί.
    Για τη Σταντάρ δεν ξέρω, πήγαν όλα στραβά. Τον έχω κατακράξει τον Νιόπλια γενικά αλλά σε εκείνο το ματς του καταλογίζω μικρό μερίδιο.
    Όπως τα λες είναι για το τσουλου, σίγουρα 5 εκατ θα έχει ο βάζελος απο τo pool το τηλεοπτικό μόλις αποκλειστεί η έταιρη ελληνική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @kanthare
    Τα play offs τα περιμένω πως και πως, να δω και περισσότερο Άρη να δω αν θα μπορέσει στα δύσκολα. Χθές πάντως ήσασταν απόλαυση, αυτό γουστάρω στον Άρη ότι μπορεί κάποια κρίσιμα ματς στο Βικελίδης να τα παίρνει πλέον με τον τσαμπουκά κάτι που έλειπε απο τον περυσινό Άρη. Είναι και η μόνη διαφορά που βλέπω επί Κούπερ, αγωνιστικά δεν με ενθουσιάζει ακόμα σε διάρκεια αγώνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαρκεια δεν έχουμε. Εχουμε βελτιωθει ομως αρκετα και νομιζω οτι με τον Κουπερ του χρονου η ομαδα θα παρουσιαστει πιο σταθερη και με διαρκεια στο παιχνιδι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @apofoite
    Κοίτα, δεν είμαι φαν του κόοουτς άλλα δεν θέλω να καταντήσω γραφικός και εμπαθής κατηγορώντας τον στη πρώτη στραβή. Λούλευε πολύ όταν ανέλαβε την ομάδα, τώρα τον βλέπω πιο αποφασιστικό. Τα καλά να τα λέμε. Όπως ξαναείπα έχω πολλές απιφυλάξεις για τον γυαλάκια. Ίδωμεν

    @red23
    χάσατε το πάθος τα χάσατε όλα παληκάρι. Άντε γιατι σε βλέπω με Μαρέσκα, Ζαιρί, Ιέρο και Λεονάρντο στο κέντρο να παλέυεις να βγείς Europa (άμα πάει η Καβάλα τελικό νομίζω ο τελευταίος δεν βγαίνει καθόλου Ευρώπη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kanthare
    Βγήκε ο Χαβίτο απο την ενδεκάδα και έγινες πιο στιβαρός, πιο ισορροπημένος. Το βασικό θέμα είαν πλέον τα κέφια του ασταθέστατου Κόκε διότι Ναφτί, Κάλβο και Κάμπορα φαίνεται να πιάνουν σταθερά καλές σχετικά αποδόσεις. Α και να επιστρέψει ο Ντάριο, τον Πρίττα δεν τον είχα και δεν θα τον έχω ποτέ σε καμία εκτίμηση. Στα play offs εκτός απο εργατικότητα πρέπει να δείξεις και ποιότητα στον άξονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Χαβίτο είναι να μπαίνει καμιά αλλαγή. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δειχνει πάθος και τρέχει σα τρελλός. Για τα play off θα δούμε τι θα γίνει όταν έρθουν. Θέλω δουλειά ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΡΑ ΑΡΡΩΣΤΗ. ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε κοίτα η μπαλίτσα χρειάζεται και καφρίλα, πρωτάθλημα παίρνω τι περίμενες να το παίξω cool και άνετος? Δεν το παίρνω και κάθε χρόνο όπως ο γαυρουά. Άλλωστε η καφρίλα και η καζούρα είναι βασικά συστατικά της μπαλίτσας. Αλλιώς πηγαίντε να δείτε όπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι για χαλαρές καταστάσεις ρε παιδί. Η μπάλα θέλει νεύρο πως να το κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τό 'σωσες! Φλόγα και πάθος υπάρχει και στην όπερα.

    Απλά είναι Απολλώνιου χαρακτήρα, εν αντιθέσει με την Διονυσιακά εκφραζόμενη έξαψη του ποδοσφαίρου...

    ...αλλά ξεφύγαμε απ' το θέμα. Την Μαλαματίνα την τσάκισες;

    ΥΓ. Όχι κι αχώνευτη η κυρά των λογισμών μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kalos ton balladoro ksana. na sas bebaioso olous oti o baladoros panigirise ta goal tou ari ligotero apo tous allous bazelous. isos auto na epidikniei oti toulaxiston akoma den einai toso arrostos. simfono apolita me ola osa egrapse plintou oti stirikse ton nioplia, einai protognoro na simfonoume. o bazelos loipon pire to protathlima opos itan to minimum pou eprepe na kanei me tosa ekatomiria ependedimena- i mallon kirios petamena me eksairesi sise kai ligo katsourani. kata ta alla ta paidia tou tziger trabiksan koupi kai fetos. kai auto fainetai apo to oti o panathinaikos den ikanopoiei kanenan podosfairofilo .bebaia ti na leme tora. to pan einai i koupa to xoume pei xiliades fores. i kali mpala tha erthei me ton kairo. ο santos pali eftase stin pigi kai den ipie nero. alla ok. ton boithise poli ton paok fetos. epithetika o paok plin bierinia den exei paiktes poiotitas. ton mousli ton theoro b dialogis paikti kai o koutsianikoulis einai poli neos akoma. omos gia mena o santos einai makran korifaios proponitis fetos. ego den ton pao opos exo ksanagrapsei. alla tou bgazo to kapelo pou epetrepse stous paoktsides esto na oneireutoun. o spathas omos den tous sigxorese to o neiro na sikosoun kefalaio enanti tou xorigou tous. auto den eprepe na ginei. den ftaiei o spathas pou to xasane to protathlima. omos den sou ebgale kamia stigmi ston agono oti esto tha paiksei 50-50. den to antexe oute autos oute o bgeno oute kanenas. oso gia ton ari. o aris mou arese an ai tha bgei pemptos sta play off. edine mats epibiosis. edine mats zois. poio kipello tora. skefteite na pairne koupa o paok. milame gia telos epoxis gia ta nea paidia tis thesalonikis. ola paok tha ginontan. kai en telei pame stin aek. i aek einai makran i pio adiafori omada. apoteloumeni apo foul kseneromenous opadous pou apla perimenoun ena telos. ena telos pou tha argisei poli na erthei. i aek zei me imimetra. kai ta imimetra einai xeirotera kai apo to tipota. opote mexri to kalokairi exei kairo na apofasisei ti tha kanei. tha antagonistei ton ari? i tha prospathisei na xtisei mia omada pou esto den tha kseftilizei to onoma kai tin istoria tis. giati to protathlima einai oneiro. kai ta oneira theloun kai lefta na ilopiithoun...oxi osa tis real. alla kai thelei. pantos oxi karampela mako kai giaxits.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΘΡΟ. ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΛΕΦΤΑ, ΛΕΤΟ-ΚΑΤΣΟΥΡ-ΣΙΣΕ ΒΓΗΚΑΝ 80%-90%. ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ. 8 ΣΙΣΕ, 3,5 ΚΑΤΣΟΥΡ, 4 ΛΕΤΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ (ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΜΠΙΕΡΣΜΙΡ, ΜΑΡΙΝΟΣ). ΣΥΝΟΛΟ 16 ΠΕΡΙΠΟΥ. ΟΧΙ ΛΙΓΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. nai omos prepei na sinipologiseis kai ta lefta pou dineis etisios se autous. allo na plironeis ton matzio se mistho kai allo ton sise. allo ton ibaasits allo ton leto. gia peita kamia problepsi gia simera. gia peite.

    ΑπάντησηΔιαγραφή