Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Το Ευρωπαϊκό DNA του Σεντρίκ Καντέ

Έχουμε μια τάση να τα μεγαλοποιούμε όλα εδώ στο Ελλάντα. ‘Πρέσβης’, ’Μόνο εσύ’, ΄ευρωπαϊκό κοστούμι’, DNA, χρωμοσώματα και πούτσες μπλε. Ότι μαλακία μπορεί να κατεβάσει το μυαλό του δημοσιογράφου για να πουλήσει φύλλα και οπαδιλίκι. Δηλαδής, ποιά φανέλα μεταμόρφωσε πάλι τον Παναθηναϊκό, τι συνδέει ετούτη την ομάδα με εκείνη του Γουέμπλει ή του Αμστερνταμ;;; Μέχρι και ότι η Ρόμα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο ειπώθηκε. Ό΄τι να ‘ναι δηλαδή.

Η νίκη βέβαια ήταν σημαντική , η ανατροπή δε εντυπωσιακότατη. Φοβερά ψυχικά αποθέματα. Σίγουρα θα βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από μπάλα τίποτα ιδιαίτερο. Ο Νιόπλιας επιτέλους πιο ορθολογικός και αρκετά πιο κωλόφαρδος. Ο Σιμάο επροσπέλαστος (τα έχουμε πει σε αυτά τα ματσάκια είναι μανούλα). Μακράν ο κορυφάιος. Ο Νίνης δεν μπορεί να παίξει δεξί χαφ. Το παιδί δεν έχει ούτε ταχύτητα αλλά ούτε εκρηκτικότητα που χρειάζονται για τη θέση, και αμυντικά έμπαζε πανταχόθεν. Παρότι δεν είμαι και μεγάλος φαν, ο Σάλπι είναι ο καλύτερος που έχουμε για αυτή τη θέση τη δεδομένη στιγμή. Απαράδεκτος ο Καντέ και ο Σπυρόπουλος. Ελπίζω το γκολ του Λάζαρου να μη του δώσει πάλι φανέλα βασικού για τη Τούμπα.
Τέλος, δεν μου φάνηκε άσχημη ιδεά η χρησιμοποίηση Σιμάο και Καραγκούνη στο κέντρο. Ό Κάρα τρέχει τουλάχιστον περισσότερο από τον Κατσουράνη (άσε που τον γλυτώνουμε και απο τη χρησιμοποίηση του πιο μπροστά, ε;). Ελπίζω ο Νιόπλιας να το σκεφτεί σοβαρά (κυρίως σε ματσάκια με μικρούς) και όχι μόνο σαν λύση ανάγκης όταν η ομάδα είναι πίσω στο σκόρ.
ΥΓ. Φοβερές οι δηλώσεις του Βγενό περί προδοσίας από όσους κάνουν κριτική και απο τον Θανάση για το εγχειρίδιο του καλού Παναθηναικού. Εις αναζήτησην πράσινων προβάτων λοιπόν.
ΥΓ 2. Α ρε Μιλανάρα που κατάντησες. Να τα δίνεις όλα στον αγώνα απένατι σε μία Μάντσεστερ που ήταν πολύ μέτρια και στο τέλος να γράφει 2-3. Να χάνεις το κέντρο απο τον Φλέτσερ τον Σκοούλς και τον Παρκ. Αμά αυτό δεν είναι κατάντια τότε τι είναι;; (Φαβάλι μη παίξεις αριστερό μπακ και στο Ολντ Τράφορντ pleaseeee!)

18 σχόλια:

  1. Κάτω τα χέρια από τον Φαβάλι!

    Όσο για το ματς επέτρεψε μου να διαφωνήσω με δυο πράγματα.

    Πρώτον ο Νιόμπλιας δεν έπαιξε ορθολογικά
    Δεύτερον ο Κατσουράνης είναι πιο χρήσιμος από τον Καραγκούνη.

    Καλή η νίκη, αλλά για πρόκριση δεν νομίζω ότι αρκεί. Μακάρι να προκριθεί η ομάδα, αλλά στη Ρωμη είναι δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόιτα σε ματς με τη Ρόμα όλα συγχωρούνται, είπα απλά ότι ήταν ορθολογικές επιλογές ενδεκάδας (εκτός Νίνη) και αλλαγές. Τίποτα παραπάνω, άλλωστε τη γνώμη μου για τον Νιόπλια την ξέρεις.
    Στο δίλημμα Κατσουρ - Κάρα και εγώ προτιμώ τον Κώστα με την προυπόθεση όμως να τρέχει στοιχειωδώς στο γήπεδο. Και επειδή ο Κατσουράνης την έχει δει πολύ μη μου άπτου το τελευταίο καιρό προτιμώ τον φιλότιμο και άμπαλο Κάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΟΠΛΙΑ ΜΠΑΛΑΔΟΡΕ? Ο ΜΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΝΤΟΜΕΝΕΚ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ? ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.. ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε όχι και εθνική Γαλλίας ρε συ απόφοιτε. Είπαμε καλός, χρυσός για Ελλάδα αλλά για να παίξεις βασικός με τους τρικολόρ πρέπει να τη κουμαντάρεις και λίγο τη μπαλίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o nioplias den mporei genikotera. den exei to baros na stathei stin panatha kai apo oti blepo den exei kai tin orthologikotita pou perimename apo auton. omos apo ekei kai pera me tis geles pou kanei o thrilos as meinoume sto gegonos oti i panatha prepei na to parei. mpala den epaikse. toulax as tis meinei i koupa. oso gia tin aek tha kano parembasi sintoma....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζω πως υπάρχει δίλημμα Κατσούρ - Κάρα ούτε πρόβλημα συνύπαρξης. Ρωτήστε και τον Ρεχάγκελ. Ο Κάρα παίζει περισσότερο με το ένστικτο, ο Κατσούρ είναι πιο εγκεφαλικός.
    Στα του Νίνη, μια χαρά μπορεί να παίξει ακραίος αν κι είναι παίκτης άξονα. Δεν του λείπουν ταχύτητα & έκρηξη απλά δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή την εποχή.
    Όσο για το "αμυντικά έμπαζε πανταχόθεν" έχει μερική ευθύνη γιατί:
    1) όντως άφηνε ακάλυπτο τον Βύντρα,
    2) μέχρι και την στιγμή της αλλαγής του Λέτο οι επιθέσεις της Ρόμα γίνονταν μονόπατα από τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟ όχι μόνο λόγω ανεπάρκειας ανασταλτικής των δύο ακραίων, αλλά και λόγω του Λέτο. Πως να ξεμυτίσεις από κει;
    3) δείτε αν έχετε την δυνατότητα και την ευκαιρία την ισπανία στο euro 2008 και την αργεντινή στους ολυμπιακούς της Κίνας. Δείτε ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος των ακραίων χαφ στο 4-1-4-1 με το οποίο ξεκίνησε ο Νιόμπλιας.

    ΥΓ.1 Ούτε κουβέντα για τον Λέτο; Από έναν mpaladoro δεν το περίμενα...
    ΥΓ.2 Πάμε και στα σοβαρά. Αληθεύει ότι η Μενεγάκη παράτησε τον Λάτσιο γιατί θαμπώθηκε απ΄ την ... ομορφάδα του Καραγκούνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον Νίνη έχω διαφορετική άποψη απο σένα. Μόνο σαν επιτελικό τον βλεπω αξιόμαχο. Ταχύτητα δεν έχει, πρόσεξε τον καλά, απλά ίσως σε ξεγελά η σπιρτάδα που έχει και η ταχύτητα με την οποία δίνει τη μπάλα. Για τον Λέτο τι να πω; Τα αυτονόητα; Είναι ο καλύτερος εξτρέμ που παίζει στην Ελλάδα και στον βάζελο ακόμα αμφισβητείται η θέση του στην ενδεκάδα. Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου.
    ΥΓ. Λες να την έριξε ο Γιώργαρος;;; (δίχως να φωνάξει πέναλτι ύστερα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΕΚΜΑΝ σαν απειλή μου ακούγεται αυτή η παρέμβαση για την Αεκάρα. Χάσαμε και το κυπελλάκι στο μπάσκετ σήμερα. Λέτε να έχουμε χρονιά παράδοσης Αυτοκρατοριών (μπάσκετ-ποδόσφαιρο);;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. prepei na eisai eutixismenos pou xasate to kipelaki sto mpasket mipos parete kamia koupa stin mpala. ampaloi e ampaloi. o santos sas perimenei. elpizo na min exei to gnosto tou kafe arrosto mpoufan alla na balei koustoumaki na ipodextei ton ellas europi panathinaikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας πάρουν μωρέ και οι άλλοι τίποτες... Οι Αγγελοπουλοι πάντως μουρλάθηκαν. Ούτε οι ίδιοι το πίστευαν ότι το πήρανε. Αυτά έχουνε οι δυναστείες. Να δεις ο Πατέρας τι θα κάνει στη φιέστα (αν και εφόσον γίνει). Πάντως εγώ λέω ότι μια χαρά είναι ο μαύρος για τους τρικολόρ. έχει και τσαμπουκά, όχι σαν τις λουλίτσες τις άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. den noeitai ethniki gallias gia mena na paizei basikos o sise. oso kai na ektimo ta goal tou sise e oxi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. nioplia alli fora na tis kaneis pio arga tis allages. kafre min klais min dakrizeis...skepsou kai ton bgenopoulo pou edose tosa lefta kai pali exase apo tin omada tou....ela more bgeno. didakse podosfairiko politismo...didakse mas pos xanetai mia sigouri koupa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 4 ΣΕΡΙ ΣΧΟΛΙΑ ΒΛΕΠΩ.. ΤΕΛΕΙΣ ΥΠΟ ΣΥΓΧΥΣΗ.. ΚΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ ΛΕΜΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Σάντος είναι ικανός να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, να έχει πάρει την κούπα και στο φινάλε του τελευταίου αγώνα βλέποντας τους παίκτες να πανηγυρίζουν να τους ρωτάει γεμάτος απορία γιατί. (Κι όταν του πούνε το γιατί θα λιποθυμήσει! Just kidding...) Πέραν της πλάκας, ο Φερνάντο είναι καλός προπονητής, σοβαρός, δουλευταράς με δεδομένο στυλ παιχνιδιού (αν κι αυτό σηκώνει κουβέντα) και κάποιες χτυπητές αδυναμίες που υπερτονίστηκαν απ' τον ελληνικό τύπο συχνά εις βάρος των πλεονεκτημάτων του... Του εύχομαι τον τίτλο (no kidding) και να δω play off με ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ και ΑΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. MΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΖΕΡΟ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή